Genieten van de Ethiopische en Eritrese keuken in Amsterdam

Benieuwd wat de Ethiopische en Eritrese keukens voor u in petto hebben? Kom dan eten bij Selam Afrika in Amsterdam! Met liefde maken wij de diverse Afrikaanse gerechten en laten we zien hoe veelzijdig deze keukens zijn. Hebt u een vraag over onze gerechten? Neem dan gerust contact met ons op!

Contact

Over de Eritrese en Ethiopische keuken

Groen bestek

Er zijn veel overeenkomsten tussen de Ethiopische en Eritrese keukens. Op het menu staan veel stoofgerechten die op een grote schaal worden geserveerd en gegeten worden met een injera, een soort pannenkoek die een beetje zuur smaakt. Hier kunt u een hapje eten mee opscheppen en het geheel in uw mond stoppen. Ethiopische en Eritrese gerechten mag u dus met uw handen eten!


Veelgebruikte ingrediënten die u ook uit andere keukens kent zijn rundvlees, kip en lam voor de vleesgerechten en peulvruchten, aardappelen en diverse groentes voor de groentegerechten. De meeste sauzen hebben een basis van ui, en een kruidenmix. Deze kruidenmixen zijn specifiek voor deze Afrikaanse keukens. 'Berbere' is hier een zeer smaakvol en pittig voorbeeld van. Het bestaat onder meer uit chilipeper en fenegriek. Andere specerijen die ervoor gebruikt worden variëren.


De Ethiopische keuken staat vooral bekend om de pittige groentegerechten en gekruide vleesgerechten. De Eritrese keuken kenmerkt zich door smaakvolle gerechten die met specerijen zoals kardemom, kruidnagels, kaneel, en kurkuma worden bereid. Veel gerechten zijn veganistisch en ze worden vaak in één pan geserveerd. U komt in de Eritrese keuken ook veel pittige gerechten tegen, maar als u daar niet van houdt, heeft u ook genoeg keuze uit milde gerechten.

Menu

Benieuwd naar het menu van Selam Afrika? Klik hier om onze heerlijke Eritrese en Ethiopische vlees- en groentegerechten te ontdekken!